Case study

Smartphoto op marktplaatsen

01.

The
Challenge.

smartphoto group, het innovatieve e-commercebedrijf dat actief is in 12 Europese landen, verkoopt betaalbare gepersonaliseerde producten van hoge kwaliteit zoals geschenken, kaartjes, fotoboeken, fotokalenders, prints en wanddecoratie.

Na jaren van continue groei in België en over heel Europa, wilde smartphoto zijn eerste stappen zetten op marktplaatsen. Dit om hun inkomsten te verhogen en nieuwe manieren te vinden om nieuwe consumenten te bereiken.

client case smartphoto marketplaces

02.

Our
Solution.

We werkten aan de opstart van Amazon Marketplaces in Frankrijk en Duitsland, dankzij de ‘customization program’ optie, beschikbaar op het Amazon platform.

Na de lancering van de eerste producten op Amazon Frankrijk in september 2023, openden we een paar weken later de Duitse winkel.

We optimaliseerden de productpagina’s om consistent te blijven met de merkidentiteit van smartphoto. Tegelijkertijd zorgden we ervoor dat Amazon consumenten makkelijk de smartphoto producten kunnen terugvinden.

We creëerden ook extra content zoals A+ pagina’s en een Brand Store.

Daarnaast voeren we gerichte advertentiecampagnes om bekendheid op te bouwen en nieuwe klanten aan te trekken.

03.

The
Results.

3 maanden na de opstart van het project, tijdens een zeer competitieve periode (Q4!), lanceerden we de smartphoto stores op Amazon, optimaliseerden we de content en begonnen we vanaf dag 1 verkoop te genereren.

Mokken, handdoeken, keukenaccessoires, rugzakken…

We hebben ook miljoenen impressies gegenereerd, waardoor het smartphoto merk goed herkenbaar is in zowel Frankrijk als Duitsland.

De toekomst ziet er rooskleurig uit en we werken nauw samen met de smartphoto teams om hun online business verder te laten groeien op marktplaatsen doorheen Europa.

Klaar om het potentieel van marktplaatsen te ontdekken?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw bedrijf te laten groeien.