Artikel

Amazon België’s 1-jarig jubileum

Op dinsdag 17 oktober nam het naYan marktplaats team deel aan het Amazon Belgium’s 1st Anniversary event in Brussel.

Een jaar na de lancering heeft Amazon België al vijf miljoen producten verkocht en telt het meer dan 1200 kmo’s die €200 miljoen aan exportinkomsten genereren.

Een enorme kans voor KMO-bedrijven

Met een totale online omzet van € 14,7 miljard in België in 2022 (+22% j-o-j) en 8,5 miljoen Belgen die vorig jaar online hebben gewinkeld, blijft e-commerce een enorme kans voor kmo-bedrijven.

Amazon is vastbesloten om te helpen dit potentieel te benutten door Belgische KMO’s te helpen hun bedrijf te laten groeien op het Amazon platform.

Amazon zette ook ‘Brands of Belgium‘ in de kijker, een speciale etalage met meer dan 100 nieuwe en gevestigde Belgische merken.

Brands Of Belgium selling on Amazon

Transatlantic ecommerce

De e-commerce gigant erkent ook het belang van trans-Atlantische e-commerce en helpt merken uit Europa om in de VS te verkopen en vanuit de VS naar Europa.

Het internationale team van naYan (gevestigd in zowel de VS als de EU) met meer dan 14 nationaliteiten en nog meer talen is een perfecte match.

Los van het feit dat we jouw Amazon groeibureau zijn, kunnen we je ook helpen met klantenservice, EU logistiek (als je geen gebruik kunt maken van Amazon FBA), personalisatie van je goederen, BTW-aangiftes en meer.

Cross-border opportunities

Het opzetten van een winkel en beginnen met verkopen op Amazon België zal niet alleen je online aanwezigheid vergroten en de verkoop stimuleren, het is ook een kans om je bedrijf buiten België uit te breiden.

Wist je dat, volgens een studie van Cross-Border Commerce Europe in 2022, Belgen meer dan een derde van al hun online aankopen over de grens deden. Amazon Frankrijk en Duitsland behoren tot de grootste grensoverschrijdende markten. Dus waarom zou je je merk vanuit België niet lanceren in de wereld!

Wil je meer weten over verkopen op Amazon? Neem contact met ons op, we hebben de expertise die je nodig hebt om te slagen op marktplaatsen.

Klaar om te beginnen met verkopen op Amazon?

Neem vandaag nog contact op met ons team van toegewijde marktplaats specialisten.